Calazo satsar på finska marknaden

  • 09 december 2015

Förlaget Calazo satsar på kartor i Finland och lanserar därför en ny sajt. Främst lanserar man ett 10-tal kartor i samma fina kartkvalité som vanligt och tryckt på det slitstarka materialet Tyvek®. Sajten är en sk one page där t ex utsnitt på kartor och köpinformation presenteras på en sida.

 

Läs mer om Calazo Förlag


Google reCAPTCHA - smartaste spambotsskyddet hittills?

  • 20 oktober 2015

Har du lessnat på all SPAM som kommer in via formulären på din webbsajt? Ta då en titt på Google reCAPTCHA. Det är ett smart script som ska sålla s k spambots från de riktiga besökarna. Besökaren behöver inte ens ange en bokstav- och sifferkombination utan bedömningen sker utifrån beteendet som besökaren visar upp på din sida.

Ta en titt på Googles egen sida för att läsa mer: https://www.google.com/recaptcha

Behöver ni hjälp att installera detta? Kontakta oss


Ipad-presentation till Mydata Micronic

  • 19 oktober 2015

Mydata Micronic ställde i november ut på Productronica som är en av Europas största mässor i branschen. Mässan går av stapeln vartannat år och Mydata hade i år en 180 kvm stor monter.

White Cloud fick i uppdrag att skapa en webbapp som installerades på 4 Ipads. Dessa monterades i specialbyggda ställ och placerades ut på olika ställen i montern. Webbappen innehöll produktpresentation med swipekänsla, film och bläddringbara PDF (3dIssue). Man kunde även välja att maila valfri pdf till sin e-postadress. Vid inaktivitet gick appen tillbaka till startsidan och skärmsläckarläge.

Appen innehöll även ett quiz-formulär som kunde postas in. All data sparades i en databas och Mydata kunde efter mässan få ett prydligt Excelark med tävlanden. Vissa tävlanden ville även ha mer information vilket kunde följas upp med formuläret som hjälp.

Kuriosa: En vecka innan avfärd till mässan gjorde vi uppdateringar till IOS 7.0.3 och plötsligt ville inte appen länka vidare i materialet utan att dra igång Safari. Vi fick verkligen gräva djupt för att lösa det men det gick till slut via AJAX och Javascript. Pust...


White Cloud sökmotoroptimerar åt Edblad

  • 19 oktober 2015

Efter beställd och levererad SEO-rapport i oktober 2013 fick White Cloud uppdraget att gå vidare och sökoptimera Edblads sajt, www.edblad.com. Kärnan i uppdraget löd "ta upp oss på förstasidan". Ett uppdrag vi gladeligen tog oss an! Edblad har ett starkt varumärke, bra produkter och snygg design. Det känns dessutom kul att företaget har sitt säte i Norrtälje då vi själva utgår från Åkersberga.

"Vi valde White Cloud för de var mycket lyhörda för våra behov och levererade kostnadseffektiva lösningar" skriver Lilian Weldes, marknadschef på Edblad.

Vi återkommer med det här caset om några månader med en mer detaljerad beskrivning!


Ny sajt åt Europadagen

  • 19 oktober 2015

Europadagen går av stapeln den 9:e maj varje år och så även detta år. Den stora skillnaden i år blir en ny sajt baserad på Joomla 3. I veckan som gick lanserade vi den nya sajten som genomgått en facelift med typografi och en bakgrundsbild av Stockholm. Sen är den såklart responsiv och möjlig för personalen att själva uppdatera.

Gå till sidan och titta: www.europadagen.se

 


Combi Consult

  • 19 oktober 2015

Combi Consult är bolaget som växt så det knakar och blev också år 2012 utsedda till Gasellföretag. White Cloud fick i uppdrag att bygga Combi Consults nya webb med inrikting på att lyfta utseendet och innehållet för att bättre stämma överrens med det "nya" Combi Consult. En rak, responsiv sajt förberedd för bolagets utveckling framöver.

Det kom rolig feedback från en av besökarna när sidan hade varit uppe någon månad. "Vi surfade runt och tyckte er sida var snyggast av konkurrenterna så då vi ringde er". Det är ju precis det som det handlar om!

Vi ser fram emot att jobba med Combi Consult framöver och utveckla nya spännande funktioner på deras webb.

Besök hemsidan: combiconsult.se

 


White Cloud levererar Edblads webb

  • 19 oktober 2015

I slutet av 2014 bestämde sig Edblad att lämna sin sajt och e-handel som låg i Wordpress och WooCommerce och istället flytta över till Joomla och VirtueMart 3. White Cloud Production fick uppdraget och driftsatte sajten mitt i brinnande julhandel!

 

Läs mer om Edblad

Läs mer...

Nu erbjuder vi blixtrande hosting

  • 19 oktober 2015

Sedan i mars 2015 erbjuder vi vår blixtsnabba hosting som vi kallar White Cloud Enterprise Hosting. För sajter med mycket trafik, höga krav på driftsäkerhet och säkerhet i allmänhet.


Avantis sajt lanserad

  • 19 oktober 2015

Avanti Corporate Development nya sajt lanserades den 4 maj. Sajten är byggd på Joomla 3.4 och mycket av fokuset har legat på typografin, bilderna och presentationen av bolaget som helhet. Vi hälsar Avanti välkomna till oss på White Cloud!

 

Läs mer om Avanti